Direktlänk till inlägg 20 januari 2008

vilken kalablik

Av Linda - 20 januari 2008 16:28

ja den där julfesten alltså ungar som sprang huller om buller överallt.

Papper, godis, lotter, och vinster överallt. De skulle ha mer och mer, de gick två gånger till fiskdammen 10 kr per gång, fikat 10 kr per barn, lotter 2 kr stycket..svärmor tog på sig att betala det sa hon redan innan så jag hade inga pengar med mig.


Dans runt granen, jag stod vid sidan och tittade på när svärmor, barnen och barnens kusin skuttade runt. Jag gillar inte såna där danser, de andra får gärna hoppa runt och dansa om de vill men jag gör det inte. Vilken dans som helst men inte juldans runt en gran...


Fiskdam, lotteri, fika...och fikat..ja ja hade jag inte haft styrka nog alltså så hade jag kunnat äta upp allt fika som fanns där på egen hand, länsat alla faten.

Min favorit kladdkaka med grädde, ååååh vad jag trånade och suktade...där satt jag omringad av folk som smaskade i sig min favorit efterätt och jag kunde inget annat än titta. Gissa om det vattnades i munnen på mig alltså...

Men jag lyckades vara stark nog och tog inte en smula, ingen dricka heller ens. Jag var den enda som varken drack eller åt där.


Sen hade jag hela bilen full av ungar på vägen hem ;-)..en kompis till Tova åkte med oss. Hallen var full av overaller, vantar, mössor och skor efter de slängt av sig..så där fick jag stå och hänga upp allt efter dem. De borde gjort det själv men men jag skämmer väl bort dem lite väl mycket kan jag tro. 


Äntligen hemma, skönt.....skulle ju behövt tapetsera, måla och riva bort matta..men det är inte lätt nu när maken åker till jobbet och jag blir ensam här igen. Jag HINNER aldrig med det...om inte han jobbar så jobbar jag eller så ska man iväg på en massa.

NÄR ska man hinna med husets renoveringsobjekt????

Allt står halvfärdigt här...lister i vårt sovrum och hallen har inte kommit upp, Viggos rum är till hälften tapetserat, trappan är till hälften målad och halva trappan har matta bortdragen, i köket har en list blivit halvmålad

*suck*

stress stress stress hela tiden


och imorgon måste jag till skolan och fixa underskrift till min bekräftelse för studier till csn, för jag råkade skicka in fel blankett så jag har fortfarande inte fått mina pengar, trodde jag skulle fått dem för 2 veckor sen. Känns tufft och leva på enbart barnbidraget.

Jag jobbar egentligen imorgon men måste ringa och säga att jag kommer senare pga detta. Jag jobbar ju annars 07.30-16.30 och då hinner man ingenting.


Alltså jag vet redan det där att jag lär mig medans jag praktiserar men det är så lång praktik...3 månader lång. Och att bara samla på sig en massa studieskulder när jag gör samma jobb som de andra på jobbet som tjänar det dubbla mot vad jag gör...det känns så hopplöst bara.

Visst jag har lärt mig massor men jag vill bara att tiden ska gå fort nu så praktiken tar slut.

Jag får inte hoppa in extra mot lön under praktiken annars hade jag kunnat få det för de har inte alltid folk som kan jobba när de blir sjuka.


Jag vill tjäna pengar, jag är i stort behov av pengar känner jag. Till alla våra renoveringar i huset . Vårt kök faller sönder bit för bit men vi har inte råd.

JAG måste med jobba för att vi ska få pengar och få hushållet att gå runt och det gör det inte medans jag studerar och lever på studiebidrag.

Alla andra i klassen har extraarbete utöver skolan..förutom jag. Så de har ju lite mer att leva för varje månad.

Längtar tills jag kan hoppa in extra till våren och låta pengarna rulla rakt in på kontot.


Säljer en massa barnkläder på tradera just nu som är för smått eller som vi tröttnat på för att få ekonomin att gå ihop. Det är uppe i tusenlappen med det jag har sålt och det som kommer säljas de närmsta dagarna.

Mycket kläder är fullt med fläckar tyvärr...det drar ju ner enormt på andrahandsvärdet tyvärr...fins dyra kläder med fläckar som inte går bort hur mycket jag än gnuggar.

Hade de varit utan fläckar hade jag fått det dubbla för dem..

Har tex en fin rosa pop bäverylon overall som jag kunde för minst 150 kr för...men tyvärr är där en massa fläckar på som inte gick bort i tvätten så jag lär väl inte få mer än 50 lappen för den.




 
 
Ingen bild

cisi

20 januari 2008 18:16

Hej igen!
vad strong du var som hoppade fikat! men visst kunde du ha druckit lite, eller hur? Läst din blogg lite av o till från det att du började. Intressant med en sådan ärlighet, du öppnar verkligen dina innersta dörrar. Det första med praktiken, hoppas du tog det rätt från mig. Du har ju inget ansvar i de uppgifter du utför, varför skulle du då ha ersättning? Visst kan man tycka att det skulle finnas en liten uppmuntran till eleverna, men jag tänker att du kan få det genom komplimanger från arbetskamrater,handledare o brukare. Du måste se det som ren lära, annars blir du för bitter, och låser hela dig. Du får säkert en liten blomma el nått när du slutar. Sedan till ditt mammaskap,du tycker allt är så jobbigt, varför? Jobbigt att gå på julfest, vill ej dansa runt nån gran, behöver städa där hemma, vill bara mysa o sitta i soffan, renovera(det ska du ha stort beröm för) men var är din man?...har han tummen mitt i hand? Sätt lite press på honom, det verkar ju enl dig att du gör allting!!!! Inte är det en dans på rosor att ha tre barn, men det visste du väl innan ni fick dem? Tänk på att dom tycker om att göra saker tilsammans med sin mamma, de växer så fort så du hinner få din egentid, var så säker. Försök att vara lite posetiv, så smittar du barnen med det också. kram på dig från syrran

 
Grodis

Grodis

20 januari 2008 18:56

Vet du Linda.. jag är jätteimponerad av dig och din starka vilja när det gälle viktminskning! För när du väl har bestämt dig så går det SÅ bra och du är kanonduktig som stod emot idag på julgransplundringen.

BRA JOBBAT!!!

http://grodis.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

20 januari 2008 22:08

Kanonbra gjort att stå emot idag.

Hmm när jag tänker efter så håller jag med cisi som skrev här ovan. Vad gör mannen hemma?
Jag är lite som du, jag gör en massa saker och kan inte låta bli. Men jag har lärt mig eftersom jag inte mår bra och inte har gjort på länge att en person kan inte hålla en hel familj flytande.
Var inte för snäll och gör allt, lär barnen tex hjälpa till.
Ha en bra kväll!

http://barbamamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 1 september 2008 23:04

lösenordet till min nya blogg på www.blogg.se försvann plötsligt och jag får inget nytt hur många gånger jag än skickar att jag glömt lösen..det kommer inte nåt nytt lösen.   irriterande...jag har liksom en tävling som slutar idag.   Om någon av er s...

Av Linda - 25 juni 2008 18:55

 Vinnaren av en resepottan från:  LillaW webshop     Anna.R & Ella från juni-06 mejl: linnea_g75@hotmail.com     GRATTIS till resepottan !   Jag kommer även skriva detta i min nya blogg.   Från och med nu lägger jag ner denna blogg och kommer befi...

Av Linda - 22 juni 2008 09:28

Jag har nu utsett en vinnare i tävlingen om ett hemligt paket och den som vinner är:   Carola m 7    Som skriver bl.a så här i sin kommentar om semester: ********************** " Vår semester i år kommer att gå till Astrid Lindgrens värld och High C...

Av Linda - 20 juni 2008 21:41

 Nu har jag ordnat och donat med nya bloggen hela dagen, fick skaffa mig ett nytt medlemskap och göra en helt ny om från början.  Tryck på länken nedan. Nya bloggen   OBS ! Denna blogg kommer finnas kvar och vara aktiv tills tävlingarna är slut...jag...

Av Linda - 20 juni 2008 12:27

min son på 5 år sa nåt till mig idag som gjorde mig så ledsen.. vi satt på trappan och pratade om att Saga får inte vara i skogen för då ser jag inte henne, hon kan trilla ner i en pöl med vatten och drunkna. Då undrade han vad det gjorde...jo men sa...

Presentation

Omröstning

Vilken bloggsida är bäst ?
 bloggagratis.se
 blogg.se
 wordpress.com
 bloggproffs.se
 bloggspace.se
 sprayblog.se
 skyrock.com
 bloggsida.se
 bloggorama.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards